The Kingsway Addition

Scope

Our clients wanted to improve the flow and function of their kitchen and bonus room at the back of their home. They also wanted to add a powder room to their main floor. The adjoining wall was pulled back to connect the kitchen with the room at the rear of the home, creating a more open and light-filled space.

Materials

  • FSC certified framing lumber
  • 40% SCM concrete to reduce waste
  • Roxul batt, rigid foam and spray foam ¬†insulation
  • No-VOC primer and paint
  • 98% recycled content, EcoLogo certified drywall
  • FSC certified Maibec wood siding
  • Fibreglass door and windows with low E, argon-filled double glazing

Efficiency

  • LED potlights
  • R45 in walls with poly-isocyanurate foam board and Roxul batt insulation
  • WaterSense certified low-flow toilet
  • 13% decrease in gas consumed for heating